Spotlight on Community: Tate at Tanglewood

Uncategorized

Whitney Cox Photography

Located in Houston’s upscale Tanglewood/Uptown neighborhood, Tate at Tanglewood is a NAHB Green Bronze certified, 431-unit infill residential apartment community with brick and metal warehouse-like exteriors and multiple internal courtyards and open spaces. From the covered brick entry into the motor courtyard and its adjoining hotel-style lobby, to the individual design of the amenity courtyards, these luxury apartments provide residents with sophisticated interiors and first-rate amenities.

This slideshow requires JavaScript.

Designed to meet the needs of the renter-by-choice market who desires an urban lifestyle, luxury amenities, state-of-the-art technology, and energy efficient, green features, residents enjoy a hotel-style experience with a lobby ideally designed for both entertainment and relaxation, and unit interiors with an unparalleled level of quality and design. Community amenities include three internal courtyards with fountains and seating areas; resort-style pool; multiple grilling areas; fitness center; yoga studio; golf simulator; clubhouse with fireplace; entertainment kitchen; gaming areas with pool and foosball tables, shuffleboard, chess and checkers; cyber café; dog park with dog-wash station; and seven-level parking garage with electric vehicle charging stations.

Four- and five-story apartments wrapping a central parking garage offer a wide range of both contemporary and traditional unit types ranging from 647 to 1,446 square feet, including one-, two-, and three-bedroom apartment homes, including a two-story loft option. Units feature stainless appliances, granite countertops, wood-style flooring, rustic brick arches, exposed 11-foot concrete ceilings, walk-in showers, and private yards. The apartments also offer two different interior finish color schemes (a dark scheme and a light scheme) from which prospective residents can choose, thereby appealing to a broader audience.

The community also provides easy access to an adjacent upscale grocery store, restaurants, and shopping, including convenient access to downtown Houston, the Texas Medical Center, the Energy Corridor, the Galleria Mall, and other major employment nodes via the I-610 Loop.

Project Team

Architect/Designer: Looney Ricks Kiss

Builder: Stanford Construction

Developer: ZOM Development

Interior Designer: RD Jones + Associates

Landscape Architect: Studio Outside

Leave a Reply