Sea Level Residence Remodel

Uncategorized

Photography by Erhard Pfeiffer

The remodeler’s primary design goal was to create open, contemporary spaces, flooded with light, that take advantage of the oceanfront location’s extraordinary views of the Pacific Ocean.

There were several challenges with regard to meeting those goals because the existing three-story plan was compartmentalized into small, dark spaces. The low ceiling height and lack of windows all contributed to a claustrophobic feeling, which doesn’t give one the feeling of the comforts of home.

This slideshow requires JavaScript.

 

This slideshow requires JavaScript.

Each floor was opened up. Door and window headers were raised to be flush with the ceiling and several openings were enlarged or added to enhance the feeling of openness. The relocation of the first floor stair allowed for a contiguous and unobstructed ocean view from the Kitchen, Dining Room, and Living Room.

  • The spaces are defined by architectural features and furniture rather than walls and a glass wall was added to the second floor Master Suite that floods the gallery at the center of the house with light, but can be closed with automated shades and draperies to provide privacy to the bedroom.

In the Guest Suite, concealed glass pocket doors can be closed for privacy and sliding doors, which disappear into wall pockets, can be opened in the Media Room and Bar to reveal a Roof Terrace, creating one large indoor/outdoor recreation area.

Large, glass pocket doors separate the Media Room from the home Gym, creating transparency and presenting expansive ocean views. Clean crisp lines and attention to precise detailing throughout the house result in a light, airy feeling. The use of pure-white Nano Glass slabs and plaster wall-finish was intentional as they provide a clean backdrop for specialty RGB lighting features which allow the homeowner to change the mood/ambience with the touch of a button.

Architect/Remodeler: Landry Design Group

Interior Designer: James Magni

 

 

Leave a Reply